http://www.serielagret.se/bocker/pix/serielagret.gif


Hej, och välkommen till Serielagret.se.

 

Jag är en samlare av främst västern och science fiction böcker.

Det hela började när jag som 9-10 åring hade väldigt tråkigt när jag var hos min mormor och morfar under sommarlovet. Morfar hade några gamla västernböcker och jag beslöt att läsa en av dem, det var en Pingvinbok som hette Blod i snön, nästa bok blev Pingvinbok nr 321 Våldets stad av Matt Chisholm, som handlade om den stentuffe McAllister. Några år senare var jag som 11-åring med en klasskompis till hans sommarstuga vid Fryken, hans far undrade om vi skulle åka ner till butiken och köpa varsin serietidning.

 

Väl inne i butiken fann jag ej nåt som jag ville ha och tog en titt i bokstället. Efter ett tag fastnade jag för en Joe Montana, Flodpiraterna. Sedan började jakten på de övriga Joe Montana böckerna, när jag sedan såg att författaren som kallade sig Tom Dutchman även fanns med som författare i McAllister/Mack & Joe-serien så var man ju tvungen att skaffa dem också. Då gjorde jag mina första boklistor som jag satte in i en pärm.

 

McAllister blev den första serien som jag samlade riktigt hårt på, och det tog ett antal år innan serien blev komplett. Jag fyllde i nummer och titlar allteftersom jag fick tag på nya böcker, de böcker jag köpt fylldes i med röd bingopenna, en stjärna gjorde jag när jag läst boken.

 

____ oldlist______

 

Under 90-talet skaffade jag min första dator, då föddes idén att föra över listorna i digital form, jag ville ha något liknande som jag hade gjort förut. Så de fösta listorna jag lade upp på Internet såg ut som den ovan till höger.

 

Jag ville även införa omslagsbilderna i mina listor, så jag gjorde om listorna några gånger, när jag hade Internet Explorer 6 fungerade det med att föra musmarkören över titeln så öppnades bilden i ett nytt fönster bredvid titeln, men det fungerade inte så bra med de nyare versionerna av webbläsare så jag fick göra om det igen.

 

Nedanför till vänster finns listan med fönstret, och till höger finns den slutliga listan som används nu.

_________________

 oldlist2

 

De gamla Internetoperatörerna erbjöd lite webbplats tillsammans med kontot man fick av dem, men med bara 5Mb utrymme så fick jag länka till ett tiotal platser kors och tvärs över nätet. Problemen dök upp när jag bytte leverantör, då jag var tvungen att flytta listor och länka om till de nya platserna. Allteftersom det blev fler och fler listor klara så beslöt jag mig att skaffa en egen domän där jag kunde samla alla listor

 

Serielagret.se drivs helt och hållet av mig själv som privatperson och uppdateras efter den tid och lust som finns.

Jag har som mål att få alla listor så fullständiga som möjligt med bild på boken, titel, originaltitel, författare samt tryckår,

så all form av hjälp till att komplettera listorna mottages tacksamt.

 

Jag säljer även ut alla mina dubletter. De finns till salu under ”säljes”-sidan.

 

Har ni bilder eller data som saknas på Serielagret så tar jag tacksamt emot dessa, har ni några frågor, önskemål om sidans utformning eller om ni bara vill säga hej så är ni givetvis också välkomna att dra iväg ett mail till patrik@serielagret.se

 

 

Mvh

Patrik                                                                  (uppdaterad 25 september 2020)